2013-01-18

Ingatlan adásvételi szerződés költségei

Az adásvételi szerződést készítő és ellenjegyző ügyvéd munkadíja az ingatlan értékéhez képest sávosan alakul. 50.000.000,- Ft feletti vételár esetén az ügyvédi munkadíjban egyénileg állapodunk meg.

A munkadíj az adásvételi szerződéssel kapcsolatos teljes körű jogi ügyintézést tartalmazza, így a földhivatal előtti eljárást, továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé illetékkiszabásra történő bejelentést is.

Az adásvételi szerződések földhivatalba történő benyújtásakor az ügyintézésért albetétenként 6.600,- Ft eljárási díjat kell fizetni. A szerződés aláírásakor ezt az összeget elkérjük ügyfelünktől, majd a földhivatal pénztárába befizetjük, és az ügyfél nevére kiállított számlát kérünk.

Az ügyvédi munkadíj az ingatlan vételára alapján a következőképpen kerül meghatározásra:

Vételár összegeÜgyvédi munkadíj
50 millió forintigbruttó 130.000,- Ft
50 millió forint felettegyéni megállapodás szerint
Gyors ügyvédi díj meghatározásához állítsa a csúszkát az ingatlan értékéhez.

Az ingatlan tehermentesítéseAz ingatlan-nyilvántartási tulajdoni lapról hiteles másolat kérhető aminek földhivatali eljárási díja 6250,- Ft, a Takarnet rendszerből lekérhető e-hiteles tulajdoni lap másolat díja  3.600,- Ft, nem hiteles tulajdoni lap díja 1.000,-Ft.

Az ingatlan tehermentesítésének az alábbi költségei lehetnek:

  • Jelzálogjog, özvegyi és haszonélvezeti jog törlése esetén a a földhivatali eljárási díj albetétenként illetve jelzálogjogonként 6.600,- Ft, amit az eladónak kell állnia.
  • Amennyiben az özvegyi vagy haszonélvezeti jog törlését a tulajdonjog változásával egy időben, egy eljárás keretein belül intézzük, akkor csak a tulajdonjog bejegyzéséért kell fizetni.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem keressen bizalommal telefonon vagy e-mailben, illetve használja az alábbi űrlapot!

dr. Hercsik Alexandra, ügyvéd

HÍVJON ÉS KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT

  Kérjen ingyenes visszahívást

Ha kérdése van hívjon bátran vagy kérjen visszahívást neve és telefonszáma megadásával. Az ön altal jelzett időpontban keresni fogom.

Call Now Button