2017-04-01

Ingatlan adásvétel

Ügyvédi Irodám 2012. alapításától kezdődően foglalkozik adásvételi szerződések elkészítésével, a jogi eljárás vitelével. A versenyszférában történő pályára lépésemet megelőző néhány évben állami, illetve önkormányzati adóhatóságnál volt alkalmam elmélyedni a jogszabályokban, a hatóságok nézőpontjából. Az állami szférában szerzett tudás is alakított azzá, aki ma vagyok. A legfontosabb számomra a bizalom és igyekszem ezt ügyfél kapcsolataimban is megteremteni.

Ügyvédi Irodám fő profilja ingatlan adásvételi szerződések elkészítése, a szükséges földhivatal előtti eljárásban a jogi képviselet ellátása. Igyekszem megfizethető áron, színvonalas szolgáltatást nyújtani. Fontos számomra ügyfeleim elégedettsége, a legbonyolultabb jogi ügyleteket is törekszem megoldani, ügyfeleim érdekeit mindig szem előtt tartva.

Attól a pillanattól kezdve, hogy telefonon vagy e-mailben megkeres, módja van kérdezni tőlem, és válaszolok minden felmerülő kérdésre, még a személyes találkozónk előtt, hogy tisztában lehessen az Ön előtt álló jogi ügylet minden lényeges vonatkozásával, illetve a bizalom kialakulhasson.

Az ember élete során általában néhány alkalommal vásárol ingatlant, és ez élete jelentős állomásait is jelenti egyúttal. Vannak emellett, akik üzleti céllal vágnak bele a vásárlásba, befektetés céljából. Akármiért is kívánja megvásárolni az adott ingatlant, rendkívül fontos, hogy a szerződés megfeleljen a formai követelményeknek, azaz a jogszabályi előírásoknak, emellett védje az érdekeit is és minden fontos és rendezendő kérdésre kiterjedjen a tartalma. A formai követelmények közül kiemelem, hogy az ingatlan adásvételi szerződést közokiratba, vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba kell foglalni.

Miért engem bízzon meg?

 • Elérhető, korrekt áron nyújtok színvonalas szolgáltatást.
 • Akár egy munkanapon belül szerződést köthet.
 • Folyamatos konzultáció lehetősége.
 • Amennyiben erre igény van, az ügyvédi irodámon kívül is vállalok szerződéskötést.
 • Rejtett költségek nincsenek.

Nagyon fontos számomra, hogy Ön is végig értse és tudja, hogy mi történik, ezért igyekszem érthetően fogalmazni és minden kérdésre válaszolni, kérem, hogy bátran kérdezzen!

Az ingatlan adásvétel menete

Az első telefonhívástól a tulajdonjog bejegyző határozat kézhezvételéig egy egyszerű példán keresztül tőszavakban:

 • Ön megkeres telefonon vagy e-mailben, hogy meg akar venni egy ingatlant.
 • Konzultálunk telefonon és e-mailben (milyen ingatlan, hány tulajdonos van, van-e teher, lesz-e hitel stb.) a részletekről.
 • Adatkérő e-mailt kiküldöm, ha annak visszaérkezése után maradnak kérdéseim, az ügyfelet felhívom és tisztázzuk a hiányzó információkat.
 • Időpontot egyeztetünk aláírásra, itt ismét felhívom a figyelmet arra, hogy mire lesz szükség az aláírásnál (személyes okmányok, energetikai tanúsítvány stb.)
 • A szerződés tervezetét e-mailben megküldöm, így az eladó is észrevételezheti azt még szerződéskötés előtt.
 • Szerződéskötés, melynek keretében végigolvassuk és értelmezzük a szerződést együtt, ezt követően a felek a szerződést aláírják, én ellenjegyzem.
 • A szerződést benyújtom a földhivatalba.
 • Az eladó tulajdonjog bejegyzési engedélyét benyújtom a földhivatalba, azt követően, hogy a vételár az eladóhoz igazoltan megérkezett.
 • Tulajdonjog bejegyző végzés megérkezik hozzám, erről e-mailben tájékoztatom az ügyfeleket a bejegyző végzés scannelt példányának megküldésével.

Az ingatlan adásvételi szerződés ügyvédi díja

Az ügyvédi díj elsődlegesen az ingatlan vételárához igazodik, de a minimum ügyvédi díj esetemben 60.000,- Ft, a maximum pedig 300.000,- Ft. Ezek bruttó összegek, az ügyvédi irodám áfamentes szolgáltatást nyújt. Az ügyvédi díj független attól, hogy van-e teher vagy hitelfelvétel az ügyletben, azonban magas vételárú és különösen bonyolult, vagy sok szereplős adásvételek esetén az ügyvédi díj magasabb lehet.

Az ügyvédi díj a következőket foglalja magában:

 • szerződés előkészítés folyamata (lásd fentebb),
 • szükség esetén meghatalmazás készítése és ellenjegyzése,
 • adóval és illetékkel kapcsolatos tájékoztatás, az optimalizálás lehetőségeiről konzultáció
 • a szerződés megszerkesztése, ellenjegyzése,
 • a földhivatal előtti eljárás,
 • a NAV felé illetékkiszabásra történő bejelentés,
 • az ingatlan adásvételi szerződés elkészítése közben folyamatos konzultációs lehetőség az üggyel kapcsolatban, és a végén a felek tájékoztatása a bejegyzésről
Vételár összegeÜgyvédi munkadíj
50 millió forintigbruttó 130.000,- Ft
50 millió forint felettegyéni megállapodás szerint
Gyors ügyvédi díj meghatározásához állítsa a csúszkát az ingatlan értékéhez.

Ügyvédi irodánk jelenleg áfamentes szolgáltatást nyújt!

Nincsenek rejtett költségek!

Az ügyvédi díj nem tartalmazza a tulajdoni lap lekérés díját és a földhivatal felé fizetendő eljárási díjat. Amennyiben kiskorú szerepel az ügyletben, a gyámhatósággal kapcsolatos ügyintézést az ügyfél intézi, természetesen tájékoztatást adok arról, hogy mit hogy kell intézni. Kérés esetén természetesen ezeket is intézem, de ezt nem tartalmazza fenti ügyvédi díj.
Terhek törlését az eladó intézi, de külön kérésre és külön díjazásért természetesen ezt is vállaljuk. Minden esetben garanciát vállalunk arra, hogy a vételár banki hitelből történő finanszírozása esetén az adásvételi szerződés maradéktalanul megfelel az adott kölcsönt nyújtó bank által előírt kritériumoknak és szükség esetén a banki ügyintézővel a kapcsolatot felvesszük.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, kérem keressen bizalommal telefonon vagy e-mailben, illetve használja az alábbi űrlapot!

dr. Hercsik Alexandra, ügyvéd


HÍVJON ÉS KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT

  Kérjen ingyenes visszahívást

Ha kérdése van hívjon bátran vagy kérjen visszahívást neve és telefonszáma megadásával. Az ön altal jelzett időpontban keresni fogom.

Call Now Button