Tudta, hogy évente két darab nem hiteles tulajdoni lapot kérhet le ingyen, ha van Ügyfélkapuja?

Remélem már Ön is rendelkezik Ügyfélkapuval, amellett, hogy számtalan teendő intézhető már így elektronikusan, Ügyfélkapun keresztül Ön is hozzáférhet az ingatlan-nyilvántartás nyilvános adataihoz, otthon a számítógépe segítségével.

Első lépésként, írja be internetes böngészőjébe: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu vagy kattintson a linkre.

Lépjen be az Ügyfélkapujába felhasználóneve és a jelszó beírásával.

Ezután Ügyintézés > Szolgáltatások > Földhivatali-nyilvántartás (nem hiteles, hiteles és e-tulajdonilap online ügyintézés) választását követő képernyőn a Használom a szolgáltatás feliratra kattintson. https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/foldhiv_nyilvantart.html

Szolgáltatások indítása > ingatlan keresése > keresés helyrajzi szám vagy cím alapján.

Ha a cím nem elég pontos, akkor nem biztos, hogy sikerül lekérni a tulajdoni lapot, a helyes helyrajzi szám alapján azonban biztosan megtalálja a keresett ingatlant.

Értelemszerűen kitölti az ingatlan ismert adataival az űrlapot, beírja a biztonsági kódot és kattint a keresés gombra.


Ezen az oldalon kiválaszthatja, milyen tulajdoni lapot szeretne lekérni, ha még van jogosultsága ingyenes lekérésre, akkor a nem hiteles tulajdoni lapot ingyenesen tudja csak lekérni. Ha már lekérte a 2 ingyenest, bankkártyás fizetéssel tud lekérni 1.000,- Ft-ért nem hitelest, 3.600,- Ft-ért hiteles tulajdoni lapot.

Beírja a kártyadatait, fizet és a lekért nem hiteles tulajdoni lap lementhető kép formátumban, a hiteles tulajdoni lap pedig e-aktában jelenik meg, mindkét formátum lementhető a gépre. Az e-aktát e-szigno vagy websigno programmal tudja megnyitni.

Következő alkalommal a tulajdoni lapok közötti különbségekről, a tulajdoni lap tartalmáról lesz szó.

Call Now Button