Mire figyeljen ingatlan adásvétel esetén, amennyiben Ön a Vevő?

A szerződéskötés napján lekért friss tulajdoni lap alapján történjen a szerződés aláírása.

Ügyvédi Irodánk minden esetben a szerződéskötés napján lekért hiteles e-tulajdoni lap alapján készíti szerződését, így biztos lehet benne, hogy a szerződésben feltüntetett adatok egyeznek az ingatlan-nyilvántartási állapottal.

Tehermentes ingatlant vásároljon, azaz választott ügyvédje figyeljen az esetleg fennálló haszonélvezeti jog törlésére vagy – jelzálogjog esetén – a vételár megfelelő része a jogosult bank részére kerüljön kifizetésre.

Előleget vagy foglalót fizet az Eladó részére?

Az előleg és a foglaló jogi sorsa eltérő, a szerződés meghiúsulása esetén. Az előleg mindenképpen visszajár a Vevő részére, a foglalót azonban elveszíti, ha a Vevő hibájából hiúsul meg a szerződés.

Az adásvétel során szükség lehet akár okirati letétre, például a tulajdonjog bejegyzési engedély esetében, akár pénzletétre, például mert a finanszírozó bank ügyvédi letétbe teljesít. Mindenképpen válasszon hozzáértő ügyvédet, aki az egyedi ügy konkrét körülményeit figyelembe véve tervezi meg az adásvételét és az aláírást megelőző egyeztetéstől egészen a tulajdonjog bejegyzésig végigkíséri a folyamatot.

Telefonon, e-mailben vagy személyesen, a részletes információk egyeztetését követően tájékoztatjuk Ügyfelünket az ingatlan adásvétel menetéről.

  Kérjen ingyenes visszahívást

Ha kérdése van hívjon bátran vagy kérjen visszahívást neve és telefonszáma megadásával. Az ön altal jelzett időpontban keresni fogom.

Call Now Button